غلامرضا کحلکی کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با خبرنگار نما، گفت: اینکه چرا تفاوتی میان ترامپ و بایدن وجود ندارد از دو جنبه قابل بحث است. یکی از لحاظ سیاست داخلی آمریکا و تأثیر آن بر بُعد سیاست خارجی در قبال جمهوری اسلامی ایران و دوم نحوه کنش گری در ایران.
وی افزود: سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است. از زمانی که جمهوری اسلامی ایران به پیروزی رسید، تغییر رژیم حاکم در ایران از سوی آمریکا مدنظر قرار گرفت؛ لذا از این جهت چه دموکرات ها یا چه جمهوری خواهان زمانی که در کاخ سفید بودند سیاست های یکسانی را در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در پیش گرفتند.
کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه نمی توان تمایز چشم گیری میان بایدن و ترامپ در خصوص نوع رفتارهایشان در قبال جمهوری اسلامی ایران قائل شد، گفت: شاید در میزان فشارها بر جمهوری اسلامی میان این دو تفاوت وجود داشته باشد، اما در کل هر دو آنها به دنبال تغییر رژیم در ایران هستند.
کحلکی با بیان اینکه خط قرمز جمهوری خواهان و دموکرات ها امنیت اسرائیل است، خاطرنشان کرد: آنها برای اینکه به رژیم صهیونیستی آسیبی وارد نشود و تهدیدات را از این رژیم دور کنند، فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران را تشدید خواهند کرد و نباید دل خوش به این بود که با آمدن بایدن این فشارها کاهش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: حفظ هژمونی آمریکا در صدر سیاست های مقامات آمریکایی قرار داشته و خواهد داشت و با آمدن بایدن و یا ترامپ این سیاست تغییر نمی کند؛ بنابراین این نوع سیاست با منطق سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که منطبق با اصول حمایتی از جنبش های آزادی خواهانه و ملت های مظلوم است، سازگاری ندارد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: برای جمهوری اسلامی نباید تفاوتی میان بایدن و ترامپ وجود داشته باشد؛ زیرا در داخل کشور باید سیستم پرکار و معطوف به پر کردن خلأها باشد و از سوی دیگر باید نوعی وفاق و همدلی در داخل وجود داشته باشد تا تمامی قوای داخلی به راحتی از این پیچ تاریخی عبور کنند.
کحلکی معتقد است نباید منتظر ماند و دید در دنیا چه اتفاقی می افتد و بر اساس این اتفاقات ما هم تصمیم گیری کنیم و اگر چنین رفتاری اتخاذ شود به معنای انفعال در تصمیم گیری تلقی خواهد شد.
به گفته او؛ پویایی در سیاستگذاری و تدوین استراتژی راهکار حل مشکلات کنونی است
كارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با نما:
ترامپ و بایدن هدف مشتركشان "تغییر رژیم" در ایران است
كارشناس مسائل بین الملل و استاد دانشگاه گفت: از زمانی كه جمهوری اسلامی ایران به پیروزی رسید، تغییر رژیم حاكم در ایران از سوی جمهوری خواهان و دمكرات ها مدنظر قرار گرفت.
۱۳۹۹/۸/۱۷